Επιχειρηματικότητα

Ποιοι επιδοτούνται από τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Τα τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ έρχονται το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα. Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου.

8 δις ευρώ ΕΣΠΑ στην αγορά το 2016

Με περισσότερα από 8 δισ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η αγορά το 2016, δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Όπως διευκρινίζει, οι πόροι που θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το επόμενο έτος ανέρχονται σε 6,75 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και τα υπόλοιπα το εθνικό.

Ξεκίνησε η διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του Eλληνικού Σήματος προϊόντων και υπηρεσιών

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνεται ότι από σήμερα Παρασκευή 14 Μαρτίου ξεκίνησε η διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του Ελληνικού Σήματος προϊόντων και υπηρεσιών.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου και θα διαρκέσει 15 ημέρες. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στον τύπο και στο διαδίκτυο.

Στο τραίνο του Πειραιά ανεβαίνει η Maersk

Στα βαγόνια της Τραινοσέ ανέβασε και την δανέζικη κολοσσό των μεταφορών AP. Moller-Maesk η Cosco που εισέρχεται πλέον αυτές τις ημέρες στην πλήρη επιχειρησιακή ενεργοποίηση της συμφωνίας με την Hewlett Packard.

Εισήγηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για την Εφοδιαστική (Logistics)

Κυρίες και κύριοι, ένα ερώτημα γεννάται ευθύς εξ αρχής. Γιατί τα Logistics; Διότι πρώτον, η τόνωση του τομέα, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στο να γίνει η Ελλάδα ένας διαμετακομιστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.
Δεύτερο, διότι η μελέτη της Mc Kinsey αλλά και η μελέτη του ΙΟΒΕ, υποδεικνύουν τα Logistics ως έναν από τους τομείς όπου η ελληνική πολιτεία πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση, αν θέλει να επιταχύνει την πορεία προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Ολόκληρη η Εισήγηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το νέο Νόμο-Πλαίσιο σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών για τις Αδειοδοτήσεις των Επιχειρήσεων

«Κυρίες και Κύριοι,
Γι” αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε χρειάσθηκε πολλή δουλειά, από πολλούς ανθρώπους, για πολλούς μήνες.
Αλλά άξιζε τον κόπο διότι πράγματι, πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση που αλλάζει την εικόνα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε:
στη μελέτη του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος που έγινε με πόρους του ΕΣΠΑ,
στη μελέτη του Boston Consulting Group
στη δουλειά που έγινε νωρίτερα από την Επιτροπή Εργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης

Αλλάζουν όλα στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, με το νομοσχέδιο το οποίο τίθεται σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί τον Απρίλιο, πλέον οι επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να αδειοδοτούνται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος μέσα σε μία ημέρα και να ξεκινάνε την λειτουργία τους με μία υπεύθυνη δήλωση. Επίσης οι έλεγχοι μεταφέρονται όχι στην παροχή της άδειας αλλά στη λειτουργία της επιχείρησης.

Tον Απρίλιο αναμένεται η δεύτερη πρόσκληση στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» στο νομό Ροδόπης.

Tον Απρίλιο ή τον Μάιο αναμένεται η δεύτερη πρόσκληση στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» , για την εφαρμογή τοπικού προγράμματος, με Φορέα Υλοποίησης (Ομάδα Τοπικής Δράσης) την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»

Mission for Growth 2014 - Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα

Το Enterprise Europe Network-Hellas προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον ευρωπαϊκό χώρο, να συμμετάσχουν στη διεθνή εκδήλωση διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου 2014. H εκδήλωση γίνεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης του 2013 (474 συμμετοχές και πάνω από 1200 διμερείς συναντήσεις).

Υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία του Σήματος Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών

Ενόψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τη δημιουργία του Σήματος Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, στις 20 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που έχει ήδη οριστεί ενώ για τα τρία επικρατέστερα σήματα προβλέπεται και χρηματικό έπαθλο ύψους 2000, 3000 και 5000 ευρώ αντίστοιχα.

Σελίδες

Εγγραφή στο Επιχειρηματικότητα